4 äpplen
300 gr vetemjöl
150 gr socker
1 vaniljstång eller 2 tsk gourmet vaniljpulver
3 ägg
100 ml extra jungfruolja
100 ml mjölk
2 tsk bakpulver
RECEPT
Skär först äpplena i tunna klyftor.
Separera äggvitorna från gulorna. Vispa äggvitorna till hårt
skum med elvisp i en bunke och vispa äggulorna och sockret till en kräm i en
annan.
Tillsätt sedan mjölken och den extra jungfruoljan i äggulesmeten
och rör försiktigt. Sila ner mjölet blandat med bakpulvret, lite i taget och
rör med en träslev. Vänd sedan ner de vispade äggvitorna med hjälp av en
slickepott.
När blandningen är klar häller du den i en oljad
och lätt mjölad kakform på max 28 cm i diameter och trycker ner äppelbitarna.
Grädda i mitten av ugnen i 180° i 40 minuter.
Kommentarer
Skicka en kommentar